Η Grass Valley διαθέτει το EDIUS X Έκδοση 10.20.

Η Grass Valley μόλις διέθεσε στην αγορά την έκδοση 10.20 της λύσης μοντάζ EDIUS X. Στο αποτελεσματικό λογισμικό έχουν προστεθεί πολλές χρήσιμες λειτουργίες. Όπως πάντα, οι χρήστες του EDIUS X λαμβάνουν δωρεάν την ενημέρωση στην έκδοση 10.20. Το EDIUS X Version 10.20 περιλαμβάνει τις ακόλουθες νέες δυνατότητες:

  • Μετατροπή του αρχείου στο Background εντός του Bin
Το EDIUS X επιτρέπει την πρακτική πραγματοποίηση μετατροπών αρχείων σε διάφορα formats ως διαδικασίες παρασκηνίου (background processes) ενώ συνεχίζετε το μοντάζ και την εργασία στο project σας.

  • Λειτουργία επιλογής χρωματικού χώρου ProRes RAW
Το EDIUS X ανιχνεύει αυτόματα τον σωστό χρωματικό χώρο κατά την εισαγωγή υλικού ProRes RAW.

  • Job Monitor Tab
Το EDIUS X προσφέρει τώρα τη λύση GV Job Monitor με περισσότερες δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένου ενός επιπρόσθετου “Job” Tab για την επισκόπηση (review) των εργασιών που πραγματοποιούνται στο παρασκήνιο.

  • Εξαγωγή αρχείου H.264 με αξιοποίηση GPU NVIDIA
Εκτός από το Intel QuickSync, το EDIUS X επωφελείται τώρα και από τις συμβατές GPUs της NVIDIA κατά την κωδικοποίηση H.264/AVC.

  • Ταχύτερη επεξεργασία
Το EDIUS X επιταχύνει την αποκωδικοποίηση H.265, τη δημιουργία κυματομορφών, τις λειτουργίες σε σύνθετα projects καθώς και τo rendering των ένθετων sequences. Το EDIUS X επιταχύνει την προετοιμασία των plug-ins και φορτώνει ταχύτερα projects που περιέχουν πληθώρα τίτλων QuickTitler.

  • Εκτεταμένη υποστήριξη των Format
Το EDIUS X υποστηρίζει αρχεία Sony α1 8K XAVC HS, Canon EOS-1D X Mark III, EOS R5 RAW και αρχεία IPB, καθώς και αρχεία Apple ProRes RAW που έχουν εγγραφεί με Panasonic DC-S1H/ATOMOS NINJA V.

  • Εκτεταμένη υποστήριξη Χρωματικών Χώρων
Το EDIUS X διατηρεί τους χρωματικούς χώρους sRGB, DCI-P3 και P3-D65 κατά την εισαγωγή και εξαγωγή αρχείων MOV/MP4 και διατηρεί τον αρχικό χρωματικό χώρο του clip όταν εντός του bin πραγματοποιούνται μετατροπές σε διαφορετικά formats αρχείων.

  • Εκτεταμένη υποστήριξη Μεταδεδομένων
Το EDIUS X εμφανίζει τώρα μεταδεδομένα αρχείων MOV/MP4 στο bin, ενώ στην οθόνη είναι εφικτό να εμφανίζονται ταυτόχρονα timeline timecode, source timecode και user bit.

  • Εκτεταμένη Υποστήριξη Εξαγωγών
Το EDIUS X έχει τη δυνατότητα εξαγωγής αρχείων ήχου MP3. Παρέχεται τώρα η επιλογή αυτόματης εισαγωγής στο bin αρχείων που έχουν εξαχθεί. Επίσης, η έκδοση EDIUS X Workgroup προσφέρει εκτεταμένη επιλογή MXF file profile στις ρυθμίσεις MXF exporter.

  • Ενημέρωση Mync
Το Mync έχει επίσης ενημερωθεί με όλα τα νέα EDIUS X formats και διαθέτει πρόσθετες ρυθμίσεις εισαγωγής καθώς και βελτιωμένες επιλογές εξαγωγής. Εκτός από H.264 και H.265, ο χρήστης μπορεί τώρα να εξάγει αρχεία ως Grass Valley HQX και Apple ProRes.


Για όλες τις επιπρόσθετες λειτουργίες στο EDIUS και στο Mync ανατρέξτε στις παρατηρήσεις έκδοσης του EDIUS X Έκδοση 10.20.

Κατά τη διάρκεια του αναμενόμενου κύκλου ζωής, περίπου δύο έως τριών ετών, οι χρήστες του EDIUS X θα συνεχίσουν να επωφελούνται από τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του EDIUS X. Περαιτέρω δωρεάν ενημερώσεις αναμένεται να ενσωματώσουν υπηρεσίες που βασίζονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) και λειτουργίες ομαδικής εργασίας που αξιοποιούν πλήρως τη αρθρωτή (modular) σχεδίαση του EDIUS X

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι:

Λήψη EDIUS X Έκδοση 10.20 Παρατηρήσεις Ενημέρωσης και Έκδοσης: www.edius.net/update
EDIUS X Έκδοση 10.20 Podcast:www.edius.net/podcast

Πληροφορίες με περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις βασικές δυνατότητες του EDIUS X, τις απαιτήσεις συστήματος καθώς και τις δοκιμαστικές εκδόσεις, τα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα, αλλά και περισσότερα podcast μπορείτε να βρείτε στον διαδικτυακό τόπο www.edius.net.

Podcast