Στην έκθεση IBC, στο Άμστερνταμ, η Grass Valley παρουσίασε την έκδοση 9.50 της λύσης της για μοντάζ EDIUS, η οποία επεκτάθηκε διαθέτοντας έναν μεγάλο αριθμό ειδικών δυνατοτήτων που είχαν ζητηθεί. Όπως συμβαίνει πάντα, οι χρήστες του EDIUS 9 λαμβάνουν δωρεάν την ενημέρωση στην έκδοση 9.50.

Επιπλέον, η Grass Valley εγκαινιάζει σήμερα την ελκυστική προωθητική ενέργεια EDIUS 9 "Plus" Promotion που θα είναι διαθέσιμη έως τη διάθεση της επόμενης έκδοσης του EDIUS. Όποιος αγοράσει το EDIUS 9 από 13 Σεπτεμβρίου 2019 και ύστερα θα λάβει δωρεάν την αναβάθμιση στην επόμενη έκδοση, η οποία αναμένεται το 2020. Αφορά στις πλήρεις εκδόσεις EDIUS Pro 9 ή Workgroup 9 καθώς και τις αναβαθμίσεις (Jump) από την έκδοση 8 και παλαιότερες εκδόσεις EDIUS εκτός των καταργημένων εκδόσεων EDU και τη Home Edition. Όπως και με τα EDIUS 8 και 9, το EDIUS 9 και η επόμενη έκδοση μπορούν να εγκατασταθούν παράλληλα στον ίδιο υπολογιστή. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προώθηση EDIUS 9 Plus μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: www.edius.net/plus

Στο EDIUS 9.50 περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι ακόλουθες νέες δυνατότητες:

Multicam Audio Sync
Ο συγχρονισμός των εγγραφών από πολλές κάμερες (multi-camera recordings) είναι πλέον εφικτός και μέσω του ήχου, όπως επιθυμούσαν πολλοί χρήστες. Η νέα λειτουργία χρησιμοποιείται όταν γυρίζετε με πολλές κάμερες ή ακόμα και όταν προσθέτετε ηχογραφήσεις από έναν Εγγραφέα Πεδίου (Field Recorder). Ο συγχρονισμός είναι εφικτός τόσο πριν από το editing, όσο και κατά τη διάρκεια του editing, εάν, για παράδειγμα, προστίθενται επιπλέον εγγραφές στο έργο. Η εξαιρετικά γρήγορη ανάλυση του ήχου επιτυγχάνεται με τη υποστήριξη clip brands. Μία άλλη καινοτομία είναι η αυτοματοποιημένη επιλογή του αριθμού των καμερών στην προεπισκόπηση πολλών καμερών (multicam preview). Κατά τον συγχρονισμό σε ένα νέο multicam sequence το EDIUS επιλέγει αυτοματοποιημένα τη βέλτιστη θέαση αναλόγως του αριθμού των καμερών.

Εισαγωγή Blackmagic RAW clips
Το EDIUS 9.50 υποστηρίζει την εισαγωγή του format Blackmagic RAW. Επίσης, το EDIUS είναι ίσως το μοναδικό λογισμικό μοντάζ στην αγορά που υποστηρίζει όλες τα δημοφιλή raw formats. Αρχεία braw από URSA Mini Pro και Pocket Cinema 4K μπορούν να εισαχθούν απευθείας μέσω του παραθύρου bin.
Επιπλέον, οι χρήστες της λύσης Workgroup επωφελούνται και από την draft mode που έχει βελτιστοποιηθεί για Blackmagic RAW. Τέλος, το EDIUS 9.50 υποστηρίζει τώρα τους ειδικούς χρωματικούς χώρους των καμερών της Blackmagic.

Εξαγωγή Apple ProRes 4444 clips με alpha channel
Σε αντίθεση με πολλά άλλα συστήματα μοντάζ, το EDIUS επιτρέπει την εξαγωγή video με alpha channel. Νέα στο EDIUS 9.50 είναι η εξαγωγή -συμπεριλαμβανομένου του alpha channel- στo format ProRes 4444. Το EDIUS Pro 9.50 επιτρέπει την εξαγωγή ProRes 4444 ως αρχείο MOV, ενώ το EDIUS Workgroup 9.50 προσφέρει επιπροσθέτως και αρχείο MXF.

Εισαγωγή raw formats από άλλες κάμερες (Canon και Sony)
Το EDIUS 9.50 υποστηρίζει τώρα την εισαγωγή υλικού Canon Cinema Raw Light από κάμερα Canon EOS C500 Mark II που παρουσιάστηκε προσφάτως στην αγορά. Επιπλέον, η υποστήριξη Sony Raw έχει ενημερωθεί στην έκδοση 3.3. Η εισαγωγή υλικού Sony X-OCN είναι πλέον δυνατή και στο EDIUS 9.50.

Νέες Δυνατότητες στο Mync
Το Λογισμικό Διαχείρισης Μέσων (Media Management Software) Mync υποστηρίζει τώρα, μεταξύ άλλων, την αποκωδικοποίηση υλικού Blackmagic RAW. Οι χρωματικοί χώροι των καμερών της Blackmagic Design είναι διαθέσιμοι. Με τη νέα λειτουργία loop playback τα clips παράγονται αυτοματοποιημένα ως μία ατέρμονη λούπα.
Για τις αγορές σας επισκευθείτε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα E-SHOP ή επικοινωνείστε μαζί μας www.avsys.gr