Η Grass Valley διαθέτει το EDIUS X Έκδοση 10.20.

Η Grass Valley μόλις διέθεσε στην αγορά την έκδοση 10.20 της λύσης μοντάζ EDIUS X. Στο αποτελεσματικό λογισμικό έχουν προστεθεί πολλές χρήσιμες λειτουργίες. Όπως πάντα, οι χρήστες του EDIUS X λαμβάνουν δωρεάν την ενημέρωση στην έκδοση 10.20. Το EDIUS X Version 10.20 περιλαμβάνει τις ακόλουθες νέες δυνατότητες:

 • Μετατροπή του αρχείου στο Background εντός του Bin
Το EDIUS X επιτρέπει την πρακτική πραγματοποίηση μετατροπών αρχείων σε διάφορα formats ως διαδικασίες παρασκηνίου (background processes) ενώ συνεχίζετε το μοντάζ και την εργασία στο project σας.

 • Λειτουργία επιλογής χρωματικού χώρου ProRes RAW
Το EDIUS X ανιχνεύει αυτόματα τον σωστό χρωματικό χώρο κατά την εισαγωγή υλικού ProRes RAW.

 • Job Monitor Tab
Το EDIUS X προσφέρει τώρα τη λύση GV Job Monitor με περισσότερες δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένου ενός επιπρόσθετου “Job” Tab για την επισκόπηση (review) των εργασιών που πραγματοποιούνται στο παρασκήνιο.

 • Εξαγωγή αρχείου H.264 με αξιοποίηση GPU NVIDIA
Εκτός από το Intel QuickSync, το EDIUS X επωφελείται τώρα και από τις συμβατές GPUs της NVIDIA κατά την κωδικοποίηση H.264/AVC.

 • Ταχύτερη επεξεργασία
Το EDIUS X επιταχύνει την αποκωδικοποίηση H.265, τη δημιουργία κυματομορφών, τις λειτουργίες σε σύνθετα projects καθώς και τo rendering των ένθετων sequences. Το EDIUS X επιταχύνει την προετοιμασία των plug-ins και φορτώνει ταχύτερα projects που περιέχουν πληθώρα τίτλων QuickTitler.

 • Εκτεταμένη υποστήριξη των Format
Το EDIUS X υποστηρίζει αρχεία Sony α1 8K XAVC HS, Canon EOS-1D X Mark III, EOS R5 RAW και αρχεία IPB, καθώς και αρχεία Apple ProRes RAW που έχουν εγγραφεί με Panasonic DC-S1H/ATOMOS NINJA V.

 • Εκτεταμένη υποστήριξη Χρωματικών Χώρων
Το EDIUS X διατηρεί τους χρωματικούς χώρους sRGB, DCI-P3 και P3-D65 κατά την εισαγωγή και εξαγωγή αρχείων MOV/MP4 και διατηρεί τον αρχικό χρωματικό χώρο του clip όταν εντός του bin πραγματοποιούνται μετατροπές σε διαφορετικά formats αρχείων.

 • Εκτεταμένη υποστήριξη Μεταδεδομένων
Το EDIUS X εμφανίζει τώρα μεταδεδομένα αρχείων MOV/MP4 στο bin, ενώ στην οθόνη είναι εφικτό να εμφανίζονται ταυτόχρονα timeline timecode, source timecode και user bit.

 • Εκτεταμένη Υποστήριξη Εξαγωγών
Το EDIUS X έχει τη δυνατότητα εξαγωγής αρχείων ήχου MP3. Παρέχεται τώρα η επιλογή αυτόματης εισαγωγής στο bin αρχείων που έχουν εξαχθεί. Επίσης, η έκδοση EDIUS X Workgroup προσφέρει εκτεταμένη επιλογή MXF file profile στις ρυθμίσεις MXF exporter.

 • Ενημέρωση Mync
Το Mync έχει επίσης ενημερωθεί με όλα τα νέα EDIUS X formats και διαθέτει πρόσθετες ρυθμίσεις εισαγωγής καθώς και βελτιωμένες επιλογές εξαγωγής. Εκτός από H.264 και H.265, ο χρήστης μπορεί τώρα να εξάγει αρχεία ως Grass Valley HQX και Apple ProRes.


Για όλες τις επιπρόσθετες λειτουργίες στο EDIUS και στο Mync ανατρέξτε στις παρατηρήσεις έκδοσης του EDIUS X Έκδοση 10.20.

Κατά τη διάρκεια του αναμενόμενου κύκλου ζωής, περίπου δύο έως τριών ετών, οι χρήστες του EDIUS X θα συνεχίσουν να επωφελούνται από τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του EDIUS X. Περαιτέρω δωρεάν ενημερώσεις αναμένεται να ενσωματώσουν υπηρεσίες που βασίζονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) και λειτουργίες ομαδικής εργασίας που αξιοποιούν πλήρως τη αρθρωτή (modular) σχεδίαση του EDIUS X

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι:

Λήψη EDIUS X Έκδοση 10.20 Παρατηρήσεις Ενημέρωσης και Έκδοσης: www.edius.net/update
EDIUS X Έκδοση 10.20 Podcast:www.edius.net/podcast

Πληροφορίες με περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις βασικές δυνατότητες του EDIUS X, τις απαιτήσεις συστήματος καθώς και τις δοκιμαστικές εκδόσεις, τα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα, αλλά και περισσότερα podcast μπορείτε να βρείτε στον διαδικτυακό τόπο www.edius.net.

Podcast

Νέα στο EDIUS X έκδοση 10.10. Σε αυτό το podcast παρέχουμε μια επισκόπηση των νέων δυνατοτήτων του EDIUS X Version 10.10. Νέο: - Παρακολούθηση κίνησης με κλιμάκωση και περιστροφή - Render and Add to Timeline - Μικρογραφίες για δείκτες - Εύκολη ακύρωση πολλαπλών εργασιών - Γραμμή τόνου δέρματος στο Vectorscope. Η έκδοση EDIUS X 10.10 είναι διαθέσιμη δωρεάν για τους υπάρχοντες πελάτες EDIUS X: www.edius.net/download/EDIUSX.zip

Επιλέξτε στους υπότιτλους Ελληνικά

Το EDIUS X κυκλοφόρησε στις 15 Σεπτεμβρίου. Εγγραφείτε στη ζωντανή ροή, που παρουσιάζει τις νέες εξαιρετικές δυνατότητες, καθιστώντας το EDIUS X την αρχή μιας νέας εποχής μη γραμμικής επεξεργασίας (non-linear editing).

Επιλέξτε στους υπότιτλους Ελληνικά

Η AV SYS παρουσιάζει τη Μοναδική Προσφορά για την απόκτησή του Grass Valley EDIUS 9 "Plus"  εξασφαλίζοντας δωρεάν αναβάθμιση στο Edius X
(Προσοχή: Ισχύει έως 31 Δεκεμβρίου 2020)!
EDIUS 9 Plus X2

Με την προσφορά του EDIUS 9 "Plus", σας δίδεται η μοναδική ευκαιρία να αποκτήσετε σήμερα το εξαιρετικό λογισμικό μοντάζ και επεξεργασίας εικόνας Edius 9 και να μεταβείτε στην Έκδοση Edius Χ όποια στιγμή επιλέξετε στο μέλλον, δίχως επιπλέον κόστος ή χρεώσεις.

Προσοχή όμως, αυτή η μοναδική προσφορά ισχύει έως την 31η Δεκεμβρίου 2020.

Το EDIUS 9 εξακολουθεί να αποτελεί ένα χρήσιμο-πανίσχυρο εργαλείο μοντάζ και επεξεργασίας εικόνας για διάφορους επαγγελματίες χρήστες, καλύπτοντας με εξαιρετικό τρόπο διάφορες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα:

 • Χρήστες που χρησιμοποιούν PC ή Laptop με παλαιότερο επεξεργαστή (CPU) που δεν υποστηρίζει AVX2, κάτι που είναι υποχρεωτικό για το EDIUS X. Μπορούν να προβούν στην εγκατάσταση του EDIUS 9 σήμερα και όταν αποκτήσουν νέο υλισμικό (hardware) να εγκαταστήσουν την έκδοση EDIUS X (χάρη στην Προσφορά "Plus").
 • Χρήστες που χρησιμοποιούν πολλά συστήματα EDIUS 9, οι οποίοι επιθυμούν να καθυστερήσουν την μετάβαση-αναβάθμιση στο EDIUS X και που χρειάζονται άμεσα επιπλέον θέσεις εργασίας.
 • Χρήστες με Windows 7/8.1 που προτιμούν να μην αλλάξουν τώρα το λειτουργικό σύστημα τους, καθώς το EDIUS X απαιτεί Windows 10. Μπορούν να χρησιμοποιούν το EDIUS 9 καθώς και να αποκτήσουν τη δυνατότητα δωρεάν αναβάθμισης (χάρη στην Προσφορά "Plus") στο EDIUS X όταν θα ολοκληρώσουν την αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος τους.
 • Χρήστες που χρησιμοποιούν OHCI (DV/HDV), Matrox I/O και Storm Mobile/HD Spark, επειδή το EDIUS X δεν υποστηρίζει αυτές τις λύσεις I/O

Για την απόκτηση του Edius 9 Pro ή Workgroup και το Δικαίωμα Δωρεάν αναβάθμισης στο EDIUS X, μέσω της Προσφοράς "Plus" κάνετε την παραγγελία σας στο ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) της AV SYS: https://avshop.avsys.gr/index.php?route=product/search&search=%22Plus%22 ή επικοινωνήστε στο E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο Τηλέφωνο: 22950 32326.


Δημοσιεύθηκε: 18 Ιουνίου 2020

Σήμερα οι εξειδικευμένες ομάδες EDIUS από την Grass Valley και το EDIUS.NET αποκαλύπτουν για πρώτη φορά μερικά από τα κορυφαία χαρακτηριστικά του EDIUS X. Μέσω ζωντανής σύνδεσης ο Alex Kataoka, υπεύθυνος προϊόντων για το EDIUS και ο Michael Lehmann-Horn, CEO του EDIUS.NET παρουσιάζουν το μέρος Ι της προεπισκόπησης που εστιάζει στον πυρήνα του EDIUS X.

Παρακολουθήστε την καταγεγραμμένη ζωντανή ροή εδώ: www.EDIUS.NET/X
Το βίντεο είναι στα Αγγλικά με υπότιτλους σε διάφορες γλώσσες όπως Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ιαπωνικά, Ισπανικά, Ρωσικά, Ολλανδικά και Ελληνικά.

Το μέρος II της προεπισκόπησης θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Ιουλίου και το μέρος ΙΙΙ θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Αυγούστου. Ρίξτε μια ματιά στη σελίδα ειδήσεων για τις ακριβείς ημερομηνίες, οι οποίες θα κυκλοφορήσουν σύντομα.

Επιλέξτε στους υπότιτλους Ελληνικά